Emrahus på Facebook Emrahus på Instagram Emrahus TV

Emrahus nyheter

Arkiv

Emrahus LSS-boende i Gävle certifierat enligt internationella krav

Passivhusleverantören Emrahus har sedan starten 2006 valt att endast bygga passivhus och nollenergihus. ”Idag finns det ingen anledning till att bygga på något annat vis. Att bygga passivhus är att bygga för framtiden ur många aspekter, både ekonomiska och hållbara.” slår Emrahus VD Robin Berkhuizen fast. Företagets stora satsningar på att bli bäst i Sverige att leverera passivhus har lönat sig när det nu står klart att Emrahus byggt det första LSS-boendet i Sverige som certifieras enligt de tuffare internationella passivhuskraven.

Boendet är utvecklat i samarbete mellan Emrahus, Mono Arkitekter och vårdföretaget Attendo AB, ett av Sveriges ledande omsorgsföretag.

“Mycket spännande att Attendo fått möjligheten att även till vår målgrupp kunna erbjuda ett boende som ger alternativ och nytänkande vad gäller miljö och inomhusklimat”
Christina Grell, Regionschef Attendo

LSS-boendet är utformat med fokus på de boendes behov och önskemål. Med detaljer som trägolv, moderna kök och badrum av högsta kvalitet har LSS-boendet Andersberg en kvalitativ, funktionell och lättarbetad utformning. Huset är i ett plan och planlösningen innehåller, förutom de sex boendelägenheterna med egna privata verandor, även rymliga personalutrymmen, gemensamhetsytor och en välkomnande vinterträdgård.

Byggnaden finns även utvecklad i 2 plan och då med hiss mellan våningarna.

Mer information om överlämning av certifikatet kommer senare.

Se alla våra pressreleaser på MyNewsDesk.

Kommentarer är stängda.

Besöksadress:
Flygeltofta Gård
Häljarp
Postadress:
Box 21
261 22 Landskrona
Tele: 0418 48 60 40
Epost: info@emrahus.se