Emrahus på Facebook Emrahus på Instagram Emrahus TV

Event & föreläsningar

Emrahus VD, Robin Berkhuizen, är en van föreläsare. Han deltar ofta på konferenser och mässor för att prata om hur vi kan skapa fler kloka och schyssta LSS-hem.

Kommande events

25 oktober: Passivhus- och hållbarhetskonferensen (Laholm).

Robin kommer att prata om varför LSS och passivhus går så bra ihop, och hur vi jobbar med att utveckla våra kloka och schyssta Emrahem. Mer info om konferens finns här.

Fyra teman

Vi har fyra teman vi föreläser utifrån. Är du intresserad av att boka Robin som föreläsare? Hör av dig till Mikaela, PR- och kommunikationsansvarig: mikaela@emrahus.se, 072- 968 39 99.

Framtidens LSS-bostäder
Många LSS-hem är idag inte alls så pass anpassade för de boende som de skulle kunna vara. Hemmet bör stötta de boende till en självständigare vardag. Med ett inkluderande designtänk kan planlösningar, tekniska hjälpmedel, klimatsmarta lösningar samt ljud och ljus skapa enorm skillnad för personer med särskilda behov och kognitiva funktionsnedsättningar. Jag berättar om de lärdomar vi fått från samtal med psykologer och arbetsterapeuter i utformningen av framtiden LSS-bostäder.

Att cykla 80 mil för fler LSS-hem
2017 tog jag initiativet till den uppmärksammande Funktionshinderbanan där jag cyklar 80 mil för fler och bättre LSS-bostäder. Det var en liten idé som växte till en rörelse som uppmärksammats en hel del i media. Jag berättar om hur en liten idé tog spinn och växte, vad vi lärde oss och hur man kan prata om LSS även när man cyklar vilse på en skogsstig i djupaste Småland.

Ett klokt passivhus för alla
Passivhus är en byggnadsteknik för klimatsmarta hus där man genom smart byggteknik praktiskt taget eliminerar behovet av en värmekälla i byggnaden. Vilket såklart dessutom ger väldigt låga driftskostnader. Dessutom ger den kloka ventilationen väldigt ren och fräsch inomhusluft. Men det finns en massa fördomar och missförstånd om passivhus som jag reder ut.

Passivhus för personer med särskilda behov
Just passivhus har visat sig vara särskilt lämpligt för personer med särskilda behov. Dels på grund av att de täta husen är väldigt tysta – vilket är en fördel när du lider av ljudkänslighet. Och att den rena luften leder till ett bättre välmående. Jag berättar gärna om varför framtidens LSS borde vara klimatsmarta passivhus.

Besöksadress:
Flygeltofta Gård
Häljarp
Postadress:
Box 21
261 22 Landskrona
Tele: 0418 48 60 40
Epost: info@emrahus.se