Emrahus på Facebook Emrahus på Instagram Emrahus TV

Härligt Hemma nr 35 2012

Fantastiskt hemma hos-reportage om vår vackra EcoEko-villa i Höllviken.
Från Aftonbladets extratidning “Härligt hemma” den 1-2 september.

Har du Aftonbladet Plus kan du läsa artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15337373.ab

harligthemma1

harligthemma2harligthemma4

harligthemma3

Utdrag ur tidningen:

Tjocka stenväggar och värme från hushållsmaskiner och människor. När Martin och Nathalie skulle bygga nytt valde de bästa lösningen för både miljön och plånboken. – Elen är nästan gratis, säger Martin.
Som en sockerbit bland ängsblommorna ligger Natalies och Martins nya hus. I vardagsrummet bildar fönstret en tavla med landskapsmotiv; den mörkbruna åkern möter den skånska himlen.
– Ibland är det raps där och ibland rödbetor eller vete. Bilden förändras flera gånger om året, säger Martin.
En klargrön traktor kör in från höger utanför rutan. Femåriga Nikitha springer barfota över golvet av vitlaserad ask och vinkar till bonden. Huset är ett kataloghus men vägen hit har varit krokig. Martin och Natalie började i andra ändan, med att rita ett eget hus utifrån ideérna om energisnåla hus.
– Jag hade läst om passivhus och vi tyckte att det verkade bra, både miljömässigt och ekonomiskt, säger Natalie.
I ett passivhus används den varma luften och energi som alstras av hushållsmaskiner och kroppsvärme till att värma huset.
– Det passade oss perfekt eftersom vi förbrukar mycket, tvättmaskinen går flera gånger om dagen och tv:n står på. Driften har slukat oehört mycket pengar för oss tidigare, säger Nathalie.
Men när de gav ritningen till ett byggföretag visade det sig att det skulle bli väldigt dyrt. Dessutom tvingade kommunens hårda regler om vad man får inte får göra i ett område dem att tänka om.
De bestämde sig för att istället utgå från ett kataloghus från en tillverkare som är specialiserade på passivhus. Sedan gjorde de förändringar efter egen smak; flyttade sovrummet, satte upp en vägg som delvis separerar vardagsrummet och matsal och valde till en köksö. (…)

Vill man läsa den fullständiga artikeln finns den i Aftonbladet PLUS som finns länkat ovan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + sjutton =

Besöksadress:
Flygeltofta Gård
Häljarp
Postadress:
Box 21
261 22 Landskrona
Tele: 0418 48 60 40
Epost: info@emrahus.se