Emrahus på Facebook Emrahus på Instagram Emrahus TV

Emrahus nyheter

Arkiv

Inga fler hus i Arild – fokus på LSS

Emrahus har beslutat sig för att inte tillträda tomten i Arild där det var tänkt att bolaget skulle bygga ytterligare fem passivhus-villor i Blossalyckan. Anledningen är ett tidigare styrelsebeslut att företaget ska fokusera mer på konceptutvecklingen av sina LSS-hem.

Idag bygger och konceptutvecklar Emrahus Sveriges mest kloka och schyssta LSS-bostäder i miljövänligt passivhus-format för personer med funktionsnedsättning. Husen kallas Emrahem och har belönats med priser och tagits fram i samarbete med psykologer och arbetsterapeuter. Emrahus står bakom sju Emrahus runt om i landet. Ytterligare sex Emrahem håller på att byggas och kommer stå klara de närmsta åren.

I Arild har Emrahus redan uppfört fem passivhus för privatpersoner i Blossalyckan. Alla husen är sålda och ett hus planeras att byggas på den sjätte och sista tomtlotten.

Beslutet att inte tillträda den nya tomten i Arild där ytterligare fem hus skulle byggas de närmsta åren är tänkt att hjälpa bolaget fokusera på mer på sina LSS-bostäder.

– Vi har redan ett så pass stort fokus på våra gruppbostäder för personer som omfattas av LSS vilket gör att vi inte kan genomföra villaprojektet i Arild enligt den ursprungliga visionen vi hade i Blossalyckan, säger Robin Berkhuizen, VD i Emrahus AB

Det är fem år sedan Emrahus blev godkända för tomten i Arild. Året därpå byggde bolaget sitt första LSS-boende i Gävle som blev väldigt uppmärksammat och sedan dessa har Emrahus jobbat nära psykologer andra kunniga inom LSS och arbetsmiljöfrågor för att vidareutveckla konceptet. Med tiden har fokus på villor prioriterats ner till förmån för LSS-bostäder.

Läs mer om Emrahem för personer som omfattas av LSS här. 

Kommentarer är stängda.

Besöksadress:
Flygeltofta Gård
Häljarp
Postadress:
Box 21
261 22 Landskrona
Tele: 0418 48 60 40
Epost: info@emrahus.se