Emrahus på Facebook Emrahus på Instagram Emrahus TV

Emrahus nyheter

Arkiv

Marknadens bästa klimatskal

Vårt klimatskal är en vinnare! Energimyndigheten tillsammans med Passivhuscentrum m.fl. presenterar varje år en oberoende marknadsöversikt. Där kan man kan se vilka småhusleverantörer som säljer energieffektiva hus på den svenska marknaden.

Emrahus är i topp när Energimyndigheten listar energieffektiva hus. Myndighetens oberoende undersökning visar att Emrahus har marknadens tätaste och därför mest energieffektiva hus.

Emrahus har länge stått ohotad som nummer ett på listan över husleverantörer vars passivhus släpper ut allra minst värme. Värdet som Energimyndigheten undersökt kallas för Um-värdet eller transmissionsvärdet och är måttet på hur mycket värdefull energi som går till spillo när värme läcker ut genom golv, väggar, tak, fönster och dörrar.

 

Klimatskal – skalet gör hela skillnaden

Det är det välkonstruerade klimatskalet som gör att Emrahus är de som har allra lägst ledningsförluster, det vill säga det lägsta Um-värdet. Emrahus är hela 20% mer förlusteffektiva än sin närmaste konkurrent.

– Detta i kombination med att vi har Svenskt rekord i Lufttäthet gör våra passivhus extremt energieffektiva, säger Robin Berkhuizen, VD för Emrahus.

Genom att göra smarta val redan nu kan den som planerar att bygga nytt hus spara både pengar och miljö. Att bygga energieffektivt och med hållbara material kan spara husbyggare tusentals kronor samtidigt som de får förmånen att leva miljösmart i ett tyst och behagligt passivhus som håller länge.

 

Psst!

Ett tätt och energieffektivt passivhus har kalasfin inomhusluft.

Vill du veta varför – eller ta reda på mer om energieffektiva småhus – tveka inte att kontakta oss.

 

Minimera värmebehovet

”Grundbulten i ett kostnads- och energieffektivt hus är att minimera värmebehovet. Detta gör du bäst genom att bygga ett hus med hållbara material, energieffektiva fönster samt välisolerade och lufttäta ytterväggar, tak och grund. Leta efter låga förluster från klimatskalet.”

Källa: Energimyndighetens marknadsöversikt enerieffektiva småhus 2011.

 

Såhär gick undersökningen till:

Samtliga småhusleverantörer i Sverige har kontaktats och tillfrågats om de vill medverka i marknadsöversikten. 21 husleverantörer valde att delta och beräkningarna gjordes av en oberoende konsult för att få jämförbara resultat.

Klicka på länken för att få hela Marknadsöversikten som pdf.

http://www.passivhuscentrum.se/sites/default/files/marknadsoversikt_energieffektiva_smahus1.pdf

klimatskal energimyndigheten marknadsöversikt

 

För mer information:

Robin Berkhuizen

VD Emrahus

Telefon: 0418- 48 60 40

robin@emrahus.se

Kommentarer är stängda.

Besöksadress:
Flygeltofta Gård
Häljarp
Postadress:
Box 21
261 22 Landskrona
Tele: 0418 48 60 40
Epost: info@emrahus.se