Emrahus på Facebook Emrahus på Instagram Emrahus TV

Meny

Så bygger vi energieffektiva hus

Vi bygger ditt hus av EPS-block med ett starkt skelett av betong, vilket ger ett extremt lågt u-värde på 0,082, utan risk för mögel eller röta – En byggteknik som är lika enkel som genial!

Stora specialskurna block av EPS (Expanderad PolyStyren), en hård cellplast som monteras ihop med exakt passform för just ditt hus. Mellan blocken bildas kanaler där självkompakterande betong gjuts, vilket skapar husets kraftfulla stomme. Vi har alltså betonghusets goda och solida egenskaper men har bäddat in det i isoleringsmaterial för att undvika köldbryggor. Hela väggkonstruktionen är vårt tätskikt, istället för en tunn plastfolie som är vanligt hos andra leverantörer.

Sa-bygger-vi_byggsystem_passivhus_Main-bild

Genom att bygga hus med betong och cellplast får vi ett 50 cm tätskikt. Inte konstigt att vi innehaft titeln ”Sveriges tätaste hus” under så lång tid. Vi har dessutom arbetat fram nya kantelement för grunden som bryter de köldbryggor som vanligtvis är en stor bov i energiförbrukningen.

Vårt byggsystem och vår expertis gav oss bäst i test när Energimyndighetens oberoende experter testade 21 hustillverkare.

Som kronan på verket gjuts det ett hammarband som taket vilar på och som fördelar vikten jämt över hela konstruktionen. Ytterväggarna kläs i fasadmaterial och vi rekommenderar vår genomfärgade, slagtåliga puts som ingår som standard till din villa. Självklart går det utmärkt med trä eller tegel. Insidan klär vi med en OSB-skiva för bra infästningsförmåga och gips för ett snyggt slutresultat. Emrahus eget byggsystem är framtaget i samarbete med Cten Byggsystem som under 15 års tid arbetat med EPS och betonglösningar till villa och hus. Kort sagt; vårt system är byggt för maximal styrka, maximal lufttäthet och minimala energiförluster. Genialt helt enkelt!

Alla våra hus är ritade av några av landets bästa arkitekter och vi bygger alltid ert boende på plats.

Att bygga hus på detta sätt är att värna om såväl miljö som de boende.

Våra passivhus har fördelar som:

  • Energieffektivitet – med ett av våra passivhus får du en lägre driftskostnad än med ett traditionellt byggt hus.
  • Med våra kostnadseffektiva typhus får du ett nyckelfärdigt hus eller boende till ett rimligt pris – utan att vi tummar på kvaliteten.
  • Du kan skräddarsy din egen inredning och välja specifika tillbehör.
  • Bästa klimatskal enligt Passivhuscentrum.

Entreprenad

Med vår entreprenad hjälper vi dig smidigt och tryggt.

Som en del i vårt miljötänk så jobbar Emrahus ihop med lokala entreprenörer ifrån ditt närområde. I en så kallad generalentreprenad samarbetar Emrahus endast med väletablerade och kunniga byggare som förstår vad det innebär att bygga ett modernt passivhus.

Emrahus är unika i att vi inte bara levererar allt material utan också projektleder bygget. Vi sköter kontakten med entreprenören och håller i hela processen, från framtagning av handlingar till avslutande besiktning. Detta säkerställer att huset blir uppfört på rätt sätt och enligt de högt ställda krav som finns på passivhus (och hos oss på Emrahus!). Som kund har du alltså alltid bara en kontaktperson som är fullt insatt i hela bygget.

Är du intresserad av att bygga ett nytt energieffektivt boende till låg kostnad? Tveka då inte att kontakta oss. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

typhus

Besöksadress:
Flygeltofta Gård
Häljarp
Postadress:
Box 21
261 22 Landskrona
Tele: 0418 48 60 40
Epost: info@emrahus.se