Emrapotten

Vi vill att personer med funktionsnedsättning ska få leva så friska och glada liv som det bara går, och möjligheten till en aktiv fritid är en viktig del i det. Därför har vi skapat Emrapotten, som du kan läsa mer om här.

 

Det här är Emrapotten

Emrapotten är något så enkelt som en pott med pengar som du kan söka bidrag från. Pengarna ska gå till projekt och satsningar som på olika sätt bidrar till en aktiv fritid för personer med funktionsnedsättning. Exempel på satsningar kan vara att köpa in nya matchtröjor eller träningsredskap till ett paralag eller för att kunna delta i eller arrangera kupper.

Du kan söka upp till 20 000 kr för varje initiativ, och du kan söka för flera initiativ under samma period. För ansökningsperiod våren 2024 måste initiativet genomföras under 2024.

Hur funkar det?

Skicka in din ansökan till oss via formuläret på den här sidan. Vi har två ansökningsperioder om året. Den första stänger den 30 mars, och den andra stänger den 30 augusti.

Efter att ansökningsperioden stänger går vi igenom samtliga ansökningar. Vi meddelar vanligtvis vilka projekt som blivit beviljade stöd inom ett par veckor, och pengarna betalas in till ditt valda konto inom en till två månader.

När du har genomfört ditt initiativ ber vi dig skicka in en enkel återrapportering så vi kan se hur det har gått. Här kan du ladda ner den (pdf).

Vem kan söka?

Under 2024 tar vi bara emot ansökningar från idrottsföreningar med bas i Skåne.

Skicka in din ansökan idag

Just nu har ansökningsperioden för våren stängt. Till sommaren öppnar ansökningen för hösten. Om du har frågor om ansökan kan du kontakta oss på emrapotten@emrahus.se.