Hur får vi till ett boende på kortare tid?

Varför går det snabbare?

Vi har byggt över 20 LSS-boenden och utgår alltid från våra typhus som tagits fram tillsammans med kloka experter. Vi har effektiviserat hela processen fram till byggstart så att den löper på så snabbt och smidigt som möjligt.

Det gör oss ruskigt effektiva. Och husen väldigt välbyggda.

Utöver det har vi en hel avdelning som jobbar med att hitta mark, driva bygglovsprocessen och informera grannar för en så smidig process fram till byggstart som möjligt.

En del av Emramodellen handlar om hur vi kan bygga för samhället, läs mer om det här.

Finslipad planritning

Planlösningen i våra Emrahem är omsorgsfullt utformad tillsammans med psykologer, forskare, personal och arbetsterapeuter. Det är testat och vi vet att det fungerar. Då behöver vi inte kompromissa och uppfinna hjulet på nytt i varje projekt.

Kort projektering

Eftersom husen redan är färdigdesignade och vi bara behöver anpassa dem till tomten och dess förutsättningar så tar projekteringen av ett Emrahem endast fyra veckor.

Det är väldigt mycket kortare än om man behöver börja från början och definiera behov, designa och rita ett nytt hus och ta fram en byggplan.

Kort byggtid

Eftersom vi alltid utgår ifrån något av våra färdigritade hus så har vi en kort projekteringstid och kan bygga våra Emrahem väldigt effektivt. Det gör byggprocessen aningen kortare än om vi skulle bygga huset traditionellt från grunden.

Vi har även ramavtal med många och stora leverantörer vilket gör att vi, till skillnad från många andra byggare, inte behöver jaga leverantörer till olika projekt. Det gör att vi inte har så lång väntetid innan byggstart. Vi har även en upparbetad process för samarbeten med kommuner, som behöver förhålla sig till LOU.

Beställ vår katalog

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.