Hur vi få till ett boende på halva tiden?

HALVA TIDEN?

Ja, jämfört med hur lång tid det tar att få till ett traditionellt LSS-boende. Vi har effektiviserat hela processen fram till byggstart så att den löper på så snabbt och smidigt som möjligt.

Hemligheten ligger i våra färdigdesignade hus, ritade efter input från en massa kloka människor. Som sen har kokats ner till fyra olika typhus som vi alltid utgår ifrån.

Det gör oss ruskigt effektiva. Och husen väldigt välbyggda.

En del av Emramodellen handlar om hur vi kan bygga för samhället, läs mer om det här.

FINSLIPAD PLANRITNING

Planlösningen i våra Emrahem är omsorgsfullt utformad tillsammans med psykologer, forskare, personal och arbetsterapeuter. Det är testat och vi vet att det fungerar. Då behöver vi inte kompromissa och uppfinna hjulet på nytt i varje projekt.

KORT PROJEKTERING

Eftersom husen redan är färdigdesignade och vi bara behöver anpassa dem till tomten och dess förutsättningar så tar projekteringen av ett Emrahem endast fyra veckor.

Det är väldigt mycket kortare än om man behöver börja från början och definiera behov, designa och rita ett nytt hus och ta fram en byggplan.

KORT BYGGTID

Eftersom vi alltid utgår ifrån något av våra färdigritade hus och använder vårt eget byggsystem Cten så kan vi bygga våra Emrahem med färdigkonstruerade enheter. Det gör byggprocessen aningen kortare än om vi skulle bygga huset traditionellt från grunden.

Vi har även ramavtal med många och stora leverantörer vilket gör att vi, till skillnad från många andra byggare, inte behöver jaga leverantörer till olika projekt. Det gör att vi inte har så lång väntetid innan byggstart. Vi har även en upparbetad process för samarbeten med kommuner, som behöver förhålla sig till LOU.

Beställ vår katalog

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.