Gruppboende, serviceboende & barn- och ungdomsboende

Gruppboende, serviceboende och barn- och ungdomsboende – vi har typhus för alla tre! Vårt gruppboende finns i både ett och två plan, för att passa in på alla typer av tomter. Vare sig det är i stadsmiljö, villaområde eller på landet. 

 

Bohuset - Gruppboende 1-plan

Ytor

 

Huvudbyggnad Miljöhus Totalt
BYA 700 m² (inkl uteplats 145 m²) 28 m² 728 m²
BRA 505 m² 27,5 m² 532,5 m²
BTA 555 m² 28 m² 583 m²

 

Vårt 1-plans hus är mest populärt. Det är också det huset som vi kan bygga snabbast.

Huset är ritat med 6 lägenheter och utökad tillgänglighet – dvs extra stora ytor. Varje lägenhet är 44 kvm och är utrustat med eget kök, badrum och altan.

Naturligtvis är det också ett miljövänligt passivhus.

Det går att välja på ett par olika utformningar av det gemensamma utrymmet och personalutrymmet. Så att det passar er verksamhet.

Klokhuset - Gruppboende 1-plan

Fakta

Antal lägenheter: 6 st

Yta per lägenhet: 44 kvm

En variant på vårt populära 1-plansboende! Detta har ungefär samma planlösning invändigt. Alla delar är samma, dvs lägenheter, personalutrymmet, gemensamt allrum osv ser likadant ut men är placerat lite annorlunda.

Utvändigt är huskroppen uppbruten i två och det är sadeltak istället för platt. Husets utformning och färgsättning är anpassad för att smälta bra in i ett klassiskt svenskt villaområde.

Gathuset - Gruppboende 2-plan

Ytor

 

Huvudbyggnad Miljöhus Totalt
BYA 305 m² (exkl uteplats) 28 m² 333 m²
BRA 514,4 m² 27,5 m² 541,9 m²
BTA 610 m² 28 m² 638 m²

 

Vårt 2-plansboende som funkar perfekt får små tomter då huset kan placerar ända fram i gatan. Detta huset är tänkt att passa in i stadsmiljö.

På första plan hittar ni tre lägenheter och ett gemensamt utrymme. På plan 2 finns ytterligare tre lägenheter och personalutrymme. I huset finns tre små extrarum som kan användas till förvaring eller aktiviteter, tex som sinnesrum.  Allt knyts ihop med en ljus korridor på båda planen, som har franska balkonger. Alla lägenheter har såklart ett kök, badrum, sovrum och vardagsrum med öppen planlösning.

Det finns olika fasadmaterial att välja på för att det ska passa in i olika miljöer. Tex puts, skiffer, tegel och till och med solceller.

Det går att välja på ett par olika utformningar av det gemensamma utrymmet och personalutrymmet. Så att det passar er verksamhet.

Egengården - Serviceboende

Ytor

 

Huvudbyggnad Miljöhus Totalt
BYA 872 m² (inkl uteplats 200,5 m²) 28 m² 900 m²
BRA 506 m² 27,5 m² 533,5 m²
BTA 585 m² 28 m² 613 m²

 

Bland våra typhus ingår även ett serviceboende. Här har vi vidareutvecklat vårt beprövade och genomtänkta koncept från gruppbostäderna för att kunna erbjuda fler typer av flexibla och trygga bostäder. Den stora skillnaden här är antalet lägenheter och att man når varje lägenhet direkt utifrån istället för via en gemensam korridor.

Det går att välja på ett par olika utformningar av det gemensamma utrymmet och personalutrymmet. Så att det passar er verksamhet.

Boendet har 8 lägenheter.

Hembyn - Grupp- och serviceboende

Fakta

Antal lägenheter: 13 st (6 st i gruppboendet och 7 st i serviceboendet)

Yta per lägenhet: 44 kvm

Denna hustypen är särskilt framtagen till kommuner. På bottenplan finns gruppboende och på övre plan ett serviceboende. I både gruppboendet och serviceboendet hittar man också ett gemensamhetsutrymmen. Personalens kontor, vilrum mm finns på plan 1.

Vårstugan - Barn- och ungdomsboende

Ytor

 

Huvudbyggnad Miljöhus Totalt
BYA 469 m² (inkl uteplats 48 m²) 28 m² 497 m²
BRA 376 m² 27,5 m² 403,5 m²
BTA 421 m² 28 m² 449 m²

 

Yta per rum: 15-19 m²

Vårt barn- och ungdomsboende har 5 boenderum. I huset finns två vardagsrum för att man enkelt ska kunna umgås i mindre grupper.

Med hjälp av den senaste hjärnforskningen och smarta, genomtänka val har vi tagit fram ett unikt koncept för att främja hälsa och välbefinnande i den fysiska boendemiljön. Färgsättning, naturligt dagsljusinsläpp och belysning, materialval och taktilitet, rörelsemönster och möblering är alla delar som spelar en viktig roll för vårt välbefinnande.

Vårt designkoncept är forskningsbaserat och framtaget tillsammans med neurodesignern Isabelle Sjövall. Konceptet bygger på hur vår hjärna upplever den fysiska miljön som vi befinner oss i och hur dessa påverkar oss psykologiskt och fysiologiskt.

Storstugan - Barn- och ungdomsboende (utökad tillgänglighet)

Ytor

 

Huvudbyggnad Miljöhus Totalt
BYA 490,5 m² (inkl uteplats 48 m²) 28 m² 518 m²
BRA 396 m² 27,5 m² 423,5 m²
BTA 442,5 m² 28 m² 470 m²

 

Yta per rum: 15-19 m²

Precis som boendet ovan, fast en högre nivå av tillgänglighet, och då även lite mer yta.

Rundvandring

Såhär kan det se ut i en lägenhet. Just denna är baserad på vårt serviceboende.

Beställ vår katalog

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.