Gruppboende

Våra tre gruppboende är utvecklade tillsammans med psykologer, neurodesigners, boende och personal utifrån den senaste forskningen i bland annat kognitiv tillgänglighet.

Planlösning, färger och material är valda med stor omsorg för att både skapa en känsla av riktiga hem och fungera på de boendes villkor.

Vi har tre typer av gruppboende designade för att fungera i olika typer av stadsmiljöer och tomter. Det går att göra flera tillval och justeringar såsom väggfärger, fasad och takbeklädnad.

Alla hus byggs som energisnåla passivhus. Det ingår även dygnsrytmsbelysing, sk Human Centric Lighting, för bättre hälsa och två års användning av det digitala verksamhetsstödet Boet.

Fakta

Antal lägenheter

6 st

Antal plan

1-2 plan

Yta per lägenhet

44 m²

Nyfiken på mer info kring ytor (t.ex. BTA eller BRA) i våra olika boenden? Kontakta oss gärna!

Gruppboende - våra olika typhus

Gruppboende från Emrahus i 1-plan

Klokhuset

Klokhuset är en vidareutveckling av Bohuset. Den uppbrutna huskroppen och sadeltaket gör att huset smälter fint in i t.ex. ett villaområde. Rent planlösningsmässigt är den väldigt lik Bohuset och vår typlägenhet ser alltid likadan ut!

Ett exempel på ett Klokhus vi byggt finns i Motala

LSS-boende i 1-plan

Bohuset

Detta är vårt mest byggda gruppboende! Här har vi finslipat, uppdaterat och överfört lärdomar från tidigare projekt för att verkligen varje detalj ska vara genomtänkt i våra typhus.

Du kan hitta flera referenser på byggda Bohus här.

2-plans gruppboende för stadsmiljö

Gathuset

Vårt 2-plansboende. Perfekt för tomter som kanske är för små för ett boende på ett plan. Gathuset är utformat för att påminna om radhus och passar därför utmärkt i stadsmiljö, men med små ändringar kan det såklart smälta in fint i andra miljöer.

Våra Gathus finns bland annat i Oskarshamn, Funäsdalen och Göteborg

Beställ vår katalog

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.