Föreläsning LSS & Utbildning

Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, håller föreläsningar på LSS-konferenser, evenemang, kommuner och utbildningar om kloka och schyssta LSS-bostäder och miljösmart byggande. Han håller även i utbildningar för kommuner inför byggandet av nya LSS-bostäder. 

Är du intresserad av att boka Robin som föreläsare, moderator eller för utbildning? Hör av dig till Mikaela! mikaela@emrahus.se, 072-968 39 99.

 

Robin Berkhuizen som föreläsare

När Robin gick upp på en scen för att berätta om våra Emrahem för första gången var han så nervös att han nästan övervägde att ställa in. Men bara nästan. Och tur är det, för idag är han en välbokad och uppskattad föreläsare och moderator på bygg- och LSS-konferenser. Alltid med höga betyg från åhörarna – både vad gäller underhållningsvärde och kunnighet.

Robin har även startat det uppmärksammade initiativet Funtionshinderbanan tillsammans med psykologen Bo Hejlskov Elvén där han årligen cyklar 80 mil för fler och bättra LSS-bostäder.

Robin har fyra olika föreläsningar som kan anpassas efter ditt evenenemang, samt två utbildningar för kommuner som ska bygga LSS-bostäder.

Kommande föreläsningar

31 mars 2020 – Föreläsning i Landskrona Energis visningslägenhet (inställd)

Landskrona. Mer info här

 

3 september 2020 – Återhämtning och hälsa för personer med autism och deras anhöriga (digitalt)

Arrangeras av Antons hus, Malmö stad, Region Skåne och Autism- och aspergerförbundet. Mer info här.

 

15-16 september 2020 – Framtidens LSS-boende (inställd)

Mer info här.

 

29-30 september 2020 – Framtidens behovsanpassade LSS-boende

Helio GT30, Stockholm. Robin ska även vara moderator. Mer info här.

 

Våren 2021 – Hem ljuva LSS-hem

Landskrona Teater. Funktionshinderbanan kickar igång med en pratig konferens om LSS-boenden. Mer info på funktionhinderbanan.se. (flyttad pga corona, exakt datum kommer)

Webbinarium: Bygga för individ, samhälle och natur.

Till hösten kommer Robin köra en matig inspirationsutbildning online med tips att tänka på när man ska bygga LSS-bostäder.

Robin kommer kommer gå igenom konkreta att-tänka-på-tips som ni som kommun kan ta med er i diskussioner med byggare och arkitekter. Robin kommer beröra allt från kognitiv tillgänglighet, planlösningar och miljösmarta hållbara val. Utbildningen är just nu kostnadsfri.

Vill du ha förtur till de begränsade platserna så anmäl dig till vårt nyhetsbrev här. I augusti meddelar vi tid och skickar ut anmälningslänk.

Föreläsning: "Framtidens LSS-bostäder"

Många LSS-hem är idag inte alls så pass anpassade för de boende som de skulle kunna vara. Hemmet bör fungera som ett stöd – inte ett hinder i vardagen.

Med ett inkluderande designtänk kan planlösningar, tekniska hjälpmedel, klimatsmarta lösningar samt ljud och ljus skapa enorm skillnad för personer med särskilda behov och kognitiva funktionsnedsättningar. Robin berättar om de lärdomar Emrahus gjort från samtal med psykologer och arbetsterapeuter i utformningen av framtiden LSS-bostäder.

Föreläsning: "Att cykla 80 mil för fler LSS-hem"

föreläsning LSS2017 tog Robin initiativet till den uppmärksammande Funktionshinderbanan där han cyklar 80 mil för fler och bättre LSS-bostäder. Det var en liten idé som växte till en rörelse som uppmärksammats mycket i media.

Robin berättar om hur en liten idé tog spinn och växte, vad vi lärde oss och hur man kan prata om LSS även när man cyklar vilse på en skogsstig i djupaste Småland.

Föreläsning: "Passivhus och LSS-bostad"

föreläsning LSSAtt bygga en LSS-bostad som passivhus är väldigt fiffigt. Inte nog med att det är energisnålt och klimatsmart, det har också en massa fördelar som är extra nyttiga för intryckskänsliga personer. Passivhus är väldigt täta och därmed väldigt tysta vilket är extra bra för boende med ljudkänslighet. Ett passivhus är har också ett ventilationssystem med väldigt frisk luft och alltid en jämn inomhustemperatur.  Robin guidar lyssnarna genom alla de bonusfördelar ett passivhus har för personer med funktionsnedsättning och intryckskänslighet.

Föreläsning: "Ett klokt passivhus för alla"

Passivhus  är ett miljövänligt, energismart och klimatsmart byggteknik som bygger bort behovet av extra värmekällor till huset. Ofta räcker värmen från den boende att värma hela huset. Det ger ju också låga driftkostnader. Det finns en rad med fördomar mot passivhus som Robin gärna reder ut medan han också förklarar varför framtidens bostäder behöver vara klimatsmarta passivhus.

Utbildning: "Att tänka på när man ska bygga LSS-bostad"

Utbildning LSSDen här utbildningen riktar sig till mindre kommuner som ska bygga LSS-bostad men som inte har så mycket erfarenhet av den typen av byggande – kanske var det längesedan kommunen byggde en LSS-bostad.

Utbildningen berör kognitiv tillgänglighet, byggtips, upphandlingsråd, hur planlösningar ska utformas och liknande. Den kan anpassas efter kommunens behov. Ubildningen kan anpassas till 0,5-1,5 dag beroende på kommunens behov.

Utbildning: "Funktionsprogram"

Utbildning LSSDetta är en mer omfattande utbildningen för större kommuner som vill ta fram ett Funktionsprogram – där kommunen definierar hur LSS-bostäderna i kommunen ska utformas.

Robin delar med sig av sin erfarehnet från utformning och byggande både avseende byggtekniska lösningar men också av hur man kan skapa kognitivt tillgängliga gruppbostäder. Utbildningen anpassas efter kommunens behov.

 

Är du intresserad av att boka Robin som föreläsare, moderator eller för utbildning? Hör av dig till Mikaela! mikaela@emrahus.se, 072-968 39 99.