Gruppboende med daglig verksamhet

Vi har två varianter på gruppboende kombinerat med daglig verksamhet. De här två typhusen, Gårdsbyn och Långbyn, är framtagna med en specifik målgrupp i åtanke, nämligen de som har svårt att ta sig mellan ett gruppboende och en daglig verksamhet.

Det här är personer som ofta har en tuffare funktionsnedsättning, som framförallt gårdsbyns utformning ger särskilt stöd till. Den runda formen skapar möjligheter att njuta av grönska och frisk luft utan att lämna boendets trygghet. För den som har ett behov av att vanka är det möjligt att gå runt innergården – men även runt hela boendet, på insidan, vid dåligt väder.

Alla hus byggs som energisnåla passivhus. Det ingår även dygnsrytmsbelysing, även kallat Human Centric Lighting, för ökat välmående samt två års användning av det digitala verksamhetsstödet Boet.

Fakta

Antal lägenheter

6

Antal plan

1

Yta per lägenhet

50 m²

Nyfiken på mer info kring ytor (t.ex. BTA eller BRA) i våra olika boenden? Kontakta oss gärna!

Mer information

Gårdsbyn

Gårdsbyn är ett gruppboende med integrerad daglig verksamhet. Typhuset har en rund form med en central innergård som är öppen uppåt. En hall löper runt hela huset på insidan.

Än så länge finns det inga färdigbyggda exempel på Gårdsbyn.

Visualisering av Långbyn, drönarvy.

Långbyn

Långbyn är ett gruppboende med integrerad daglig verksamhet. Den har ingen innergård som Gårdsbyn. De vågformade taken bryter av de raka linjerna på huset, som byggs i en vinkel.

Än så länge finns det inga färdigbyggda exempel på Långbyn.

Beställ vår katalog

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.