Emrahus LSS-boende i Landskrona

Vi har byggt 20 LSS-boenden från Lund i söder till Gävle i norr, men nu är vi igång med bygget av det första i Landskrona! Vi är otroligt stolta och glada över alla våra boenden, men det första här på hemmaplan känns ju såklart extra spännande.

 

Serviceboende + gruppboende

Bostäderna här på Kung Hans Väg kommer bli något av en specialare. Totalt 13 lägenheter fördelat på två plan; gruppbostad med 6 lägenheter på bottenvåningen och serviceboende med 7 lägenheter på övre plan. Vi kommer dessutom att certifiera boendet både som passivhus och miljöbyggnad guld. Bostäderna byggs till Landskrona Stad som kommer driva verksamheten.

Förhoppningen med konceptet är att om man flyttar mellan gruppboende och serviceboende så ska man inte behöva lämna det sammanhang man känner sig trygg i helt. Man kan vara kvar inom ett område man känner sig hemma i och med en personalgrupp man känner sig trygg med. Landskrona Stad har också gjort bedömningen att de som ska flytta in här är personer som mår bra av att ha fler grannar och sociala kontakter.

 

När börjar ni bygga?

Den 25 augusti tog vi första spadtaget på tomten. Inflyttning kommer ske under Q1 2023. Vi kommer uppdatera här löpande med information om hur det går i byggprocessen.

Augusti 2021 – första spadtag och markarbete påbörjas.

November 2021 – plattan gjuts.

Februari 2022 – bjälklag kommer på plats.

Maj 2022 – man lyfter på taktolar på plan 2.

Juni – tegel börjar sättas.

Oktober – ställningarna tas ner

November – man börjar mura kring uteplatser, lägga plattor och annat arbete med utemiljön.

 

Bilden nedan är från 9 januari. Nu pågår en del arbete invändigt.

 

Kan man komma på besök?

Ja! Vi kommer att ha öppet hus i boendet den 27 januari kl 11-15. Då är man varmt välkommen att kika förbi.

Vägbeskrivning: Sväng in på Kung Hans Väg från Hälsingborgsvägen. Kör förbi Coop och nästa byggnad som är Bovieran. LSS-boendet är nästa byggnad på vänster sida.

Kommer man med buss är närmsta hållplats Drottningen och där stannar buss 4.