Emrahus LSS-boende i Landskrona

Vi har byggt 20 LSS-boenden från Lund i söder till Gävle i norr, men nu drar vi igång bygget för det första i Landskrona! Vi är otroligt stolta och glada över alla våra boenden, men det första här på hemmaplan känns ju såklart extra spännande.

 

Serviceboende + gruppboende

Bostäderna här på Kung Hans Väg kommer bli något av en specialare. Totalt 13 lägenheter fördelat på två plan; gruppbostad med 6 lägenheter på bottenvåningen och serviceboende med 7 lägenheter på övre plan. Vi kommer dessutom att certifiera boendet både som passivhus och miljöbyggnad guld. Bostäderna byggs till Landskrona Stad som kommer driva verksamheten.

Tanken med detta konceptet är att man förhoppningsvis ska kunna göra bostadskarriär, men ändå kunna vara kvar inom ett område man känner sig hemma i och med en personalgrupp man känner sig trygg med. Kombinationen av både servicebostäder och gruppbostäder ger lite flexibilitet för hyresgästerna.

När börjar ni bygga?

Den 25 augusti tog vi första spadtaget på tomten. Inflyttning kommer ske under Q1 2023. Vi kommer uppdatera här löpande med information om hur det går i byggprocessen.

Augusti 2021 – första spadtag och markarbete påbörjas.

November 2021 – plattan gjuts.

Februari 2022 – bjälklag kommer på plats.

Maj 2022 – man lyfter på taktolar på plan 2.

Bilden nedan är från 25 maj. Nu pågår en del arbete invändigt och snart börjar man även tegla fasaden.