Det nya gruppboendet i Vallentuna. Förra veckan kunde Emrahus klippa bandet och inviga gruppboende nummer tre i Vallentuna, som blir det 19:e boendet för Emrahus totalt. Det är dessutom det andra boendet som uppförs åt Ersta Diakoni. I april förra året blev Emrahus första gruppboende i Vallentuna klart, som ligger i Lindholmen. Tidigare i år […]


Det nya gruppboendet i Vallentuna.

Förra veckan kunde Emrahus klippa bandet och inviga gruppboende nummer tre i Vallentuna, som blir det 19:e boendet för Emrahus totalt. Det är dessutom det andra boendet som uppförs åt Ersta Diakoni.

I april förra året blev Emrahus första gruppboende i Vallentuna klart, som ligger i Lindholmen. Tidigare i år stod ett andra boende färdigt och nu alltså även nummer tre.

Alla tre boenden är på ett plan och har 6 lägenheter för personer med funktionsnedsättningar. Lägenheterna är tvåor på 45 kvadratmeter med fullt utrustat kök och egen uteplats. Alla lägenheter uppfyller utökad tillgänglighet.

Det senaste ligger i Körlinge och blir det andra boendet Emrahus kommer att fortsatt äga och förvalta. Detta efter en ny strategi som klubbades igenom i årsskiftet.

– Sverige har en enorm brist på LSS-bostäder och det känns kul att vi kunnat bidra till att totalt 18 personer i Vallentuna inte längre behöver vänta på en lägenhet. Vi vet att de är i goda händer hos Ersta Diakoni och nu när vi är ägare och förvaltare av boendet ser vi fram emot att följa dem de kommande åren, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Boendet i Körlinge vänder sig till personer i personkrets 2 och snart är det dags för de första hyresgästerna att flytta in i sina nya lägenheter.

– Det har varit ett lyckat projekt och vi är väldigt nöjda med hur fin miljön runt huset blivit. Personkrets 2 är en ny målgrupp för oss, som t.ex. kan innebära personer med tidig demens. Det ska bli kul att komma i gång med verksamheten och ta emot de nya hyresgästerna. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbetet med Emrahus, säger Mathias Laurentz som är områdeschef för LSS på Ersta Diakoni. 

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99

Fredrik Ahlberg

Kommunikatör

fredrik@emrahus.se

072 - 338 01 01