Josefine Sebring och Robin Berkhuizen. Landskrona Dansstudio har lagt till en ny kurs i höst; Alla kan gympa – dans. Kursen vänder sig till barn med funktionsnedsättningar. Varje måndag i tolv veckor framöver, med start den 2 september, kommer det att dansas för fullt i studio 6 hos Landskrona Dansstudio. Kursen är uppdelad i två; […]


Josefine Sebring och Robin Berkhuizen.

Landskrona Dansstudio har lagt till en ny kurs i höst; Alla kan gympa – dans. Kursen vänder sig till barn med funktionsnedsättningar.

Varje måndag i tolv veckor framöver, med start den 2 september, kommer det att dansas för fullt i studio 6 hos Landskrona Dansstudio. Kursen är uppdelad i två; en för barn mellan 5-10 år och en för de över 10 år.

Josefine Sebring, verksamhetschef på Landskrona Dansstudio, menar att det har funnits en stor efterfrågan på just en sån här danskurs.

– Vi hade två prova-på-tillfällen tidigare i år och de som kom hade jättekul och ville fortsätta. Det är utmanande att hitta en nivå som passar alla men det är också det som är det roligaste. Att utmana sig själv till att tänka om och tänka nytt. Det är en sådan otrolig rörelseglädje, säger hon.

Och tack vare stöd från Emrahus är kursen kostnadsfri.

– Vi vill gärna stödja lokala föreningar. Vi såg ett tillfälle att tillsammans med Landskrona Dansstudio, som är otroligt duktiga och engagerade, kunna göra något för en målgrupp som ligger oss varmt om hjärtat, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Josefine avslutar med att be alla sprida ordet.

– Det är så många som frågat om en sån här kurs så vi vill verkligen att det ska nå ut till alla nu när vi startat upp den, säger Josefine.

Anmälan tills danskursen finns på landskronadansstudio.se. 

_____________

Emrahus konceptutvecklar LSS-bostäder, en typ av gruppbostad för personer med funktionsnedsättningar, och har sitt kontor i Häljarp utanför Landskrona. 

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99