Emrahus ska bygga ett nytt barn- och ungdomsboende åt Humana i Tyringe. I veckan vann bygglovet laga kraft. Det blir första gången Emrahus, som specialiserat sig på att uppföra LSS-boenden, bygger ett boende som riktar sig till den här åldersgruppen. Emrahus har sedan tidigare utvecklat ett typhus för barn- och ungdomsboenden enligt LSS. Konceptet har […]

Visualisering S hr kan vardagsrummet i det nya barn och ungdomsboendet se ut Mycket fokus lggs p att skapa en hemtrevlig knsla i huset

Emrahus ska bygga ett nytt barn- och ungdomsboende åt Humana i Tyringe. I veckan vann bygglovet laga kraft. Det blir första gången Emrahus, som specialiserat sig på att uppföra LSS-boenden, bygger ett boende som riktar sig till den här åldersgruppen.

Emrahus har sedan tidigare utvecklat ett typhus för barn- och ungdomsboenden enligt LSS. Konceptet har tagits fram i samarbete med neurodesignern Isabelle Sjövall och bygger på insikter om kognitiv tillgänglighet.

– Vi har lärt oss mycket om att utveckla LSS-boenden sen vi byggde vår första gruppbostad 2014. Men ett barn- och ungdomsboende skiljer sig på vissa sätt. Här ska hela huset vara barnens hem, i stället för de enskilda lägenheter vi har i ett boende för vuxna. Därför lägger vi mycket fokus på att huset i sin helhet ska ha en hemlik känsla, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Boendet i Tyringe kommer skilja sig något från typhuset då det har behövt anpassas till tomten och Humanas planerade verksamhet. Materialval och färger förblir dock, samt detaljer som rundade hörn i korridoren. Totalt kommer huset ha sju rum.

Visualisering av korridor Notera de rundade hrnen som har en trygghetsskapande effekt

Emrahus kommer förvalta byggnaden när den står klar, med Humana som hyresgäst. Men först väntar en byggnation som beräknas pågå i strax över ett år.

– Vi är glada att bygglovet vunnit laga kraft och ser nu fram emot att få sätta spaden i marken. Den här enheten blir Humanas första LSS-boende för barn och unga i Skåne och vi hoppas att vi med detta boende ska kunna hjälpa många barn och ungdomar framöver, säger Johannes Torstensson, regionchef på Humana.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99