LSS-specialisten Emrahus har invigt ett nytt LSS-boende i Motala. Boendet är framtaget åt AP Omvårdnadsgruppen som kommer driva verksamheten i huset med Emrahus som förvaltare. Huset är utrustat med modern, hälsofrämjande teknologi och har ritats med hjälp av en psykolog för att ge de boende en trygg och bekväm hemmiljö. Boendet i Motala blir den […]

Drnarvy p boendet

LSS-specialisten Emrahus har invigt ett nytt LSS-boende i Motala. Boendet är framtaget åt AP Omvårdnadsgruppen som kommer driva verksamheten i huset med Emrahus som förvaltare. Huset är utrustat med modern, hälsofrämjande teknologi och har ritats med hjälp av en psykolog för att ge de boende en trygg och bekväm hemmiljö.

Boendet i Motala blir den 25:e LSS-bostaden som Emrahus färdigställer. Stor vikt har lagts vid att skapa ett kognitivt såväl som fysiskt tillgängligt boende, med en utformning som främjar självständighet och välbefinnande. Boendet är även ett certifierat passivhus, vilket innebär att det har en hög energieffektivitet, med extra täta väggar och ett sofistikerat ventilationssystem. Det möjliggör i sin tur ett inomhusklimat utöver det vanliga.

­– Vi är mycket stolta över att ha kunnat förverkliga det här projektet och är övertygade om att boendet kommer göra stor skillnad för de boendes livskvalitet. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla och bygga fler LSS-boenden runtom i Sverige för att bidra till ett mer inkluderande och tillgängligt samhälle, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Boendet blir det tredje som Emrahus bygger åt AP Omvårdnadsgruppen. Den första uppfördes 2021, även den i Motala. Det nya LSS-boendet ligger i Borensberg, på en vacker tomt med den östgötska skogen som närmsta granne. På plats vid invigningen var flera representanter från AP Omvårdnadsgruppen.

– Vi är väldigt glada att vi äntligen får inviga det här boendet. Det är ett fantastiskt hus i vackra, lugna miljöer. Vi tror och hoppas att de som flyttar in här ska trivas riktigt bra, säger Johanna Andersson, verksamhetschef på AP Omvårdnadsgruppen.

Emrahus är en av få aktörer i byggbranschen som valt att specialisera sig helt på att bygga LSS-boenden. På deras hemsida går det att läsa mer om deras bakgrund och koncept.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99