Invigning i Vallentuna. På bild: Mathias Laurentz, Områdeschef LSS på Ersta diakoni och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus. Foto: Mikaela Bjarve Den 1 juni klipptes bandet framför det nya LSS-boendet i Vallentuna. Projektet är dubbelt upp speciellt för Emrahus del. Förutom att det är det första projektet i samarbete med Ersta Diakoni så är det […]


Invigning i Vallentuna. På bild: Mathias Laurentz, Områdeschef LSS på Ersta diakoni och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus. Foto: Mikaela Bjarve

Den 1 juni klipptes bandet framför det nya LSS-boendet i Vallentuna. Projektet är dubbelt upp speciellt för Emrahus del. Förutom att det är det första projektet i samarbete med Ersta Diakoni så är det även det första boendet man kommer att fortsatt äga och förvalta.

Emrahus gick tidigare i år ut med nyheten att Balder gått in som delägare och att de i fortsättningen kommer att behålla de boenden de bygger, istället för att avyttra dem efter färdigställande som tidigare.

Gruppboendet i Vallentuna som Ersta Diakoni kommer att driva verksamheten i blir således det första som Emrahus kan behålla.

– För oss är detta boende nummer arton, men det känns såklart extra speciellt med just denna invigning. Både att ha med Ersta Diakoni, som är superengagerade, för första gången men även att detta blir vårt första riktiga Emrahem. Vi har ju jobbat in i det sista för att få allt klart och det lyckades trots leveransproblem på grund av både pandemi och strul på Suezkanalen, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Ersta Diakonis områdeschef för LSS, Mathias Laurentz, klipper bandet och därmed är boendet invigt. Här kommer sex stycken hyresgäster kunna flytta in i varsin tvåa på 45 kvadratmeter. Alla lägenheter har ett fullt utrustat kök, egen uteplats, separat sovrum och ett stort badrum. I boendet finns också gemensamma utrymmen och personalutrymmen med pentry, kontor och vilrum.

Mathias Laurentz från Ersta Diakoni är nöjd med samarbetet med Emrahus.

– Det har känts jättebra. Det har varit pålitligt och tryggt hela vägen. LSS är en ny satsning för oss och detta blir vårt tredje boende. Vi ser fram emot inflyttningen och att kunna ge hyresgästerna ett fint och mänskligt boende med rätt stöd, säger Mathias Laurentz.

För Emrahus och Ersta Diakoni kommer det bli fler projekt ihop. Till hösten står ytterligare ett boende klart, även detta i Vallentuna.

Ämnen: Nya LSS

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99

Fredrik Ahlberg

Kommunikatör

fredrik@emrahus.se

072 - 338 01 01