Idag står det klart att Emrahus senaste projekt, en grupp- och servicebostad i Landskrona, är nominerad till Årets Bygge 2023 i kategorin samhällsfastigheter. Huset har redan fått stor uppmärksamhet i media och blivit ett uppskattat inslag i stadsdelen Borstahusen. Under eftermiddagen den 15 februari kom beskedet – Emrahus grupp- och serviceboende är nominerad inom kategorin […]

Idag står det klart att Emrahus senaste projekt, en grupp- och servicebostad i Landskrona, är nominerad till Årets Bygge 2023 i kategorin samhällsfastigheter. Huset har redan fått stor uppmärksamhet i media och blivit ett uppskattat inslag i stadsdelen Borstahusen.

Under eftermiddagen den 15 februari kom beskedet – Emrahus grupp- och serviceboende är nominerad inom kategorin samhällsfastigheter i tävlingen Årets Bygge 2023. Årets Bygge är en av samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda priser och delas årligen ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till projekt som hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärde.

– Vi är otroligt stolta över den här nomineringen, den betyder jättemycket. Boendet i Landskrona är vårt flaggskepp och här får vi ett kvitto på att den håller hög kvalitet nationellt. Sen känns det jätteroligt att vi i och med den här nomineringen visar att även LSS-boenden kan vara vackra hus som är värda att visa upp, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Boendet i Landskrona är den första i Sverige med en dubbel klimatcertifiering som Passivhus (PHI) och Miljöbyggnad Guld. I nomineringen lyfts även den innovativa användningen av Human Centric Lighting (belysning som efterliknar dagsljus) fram.

– Vi hoppas så klart på en vinst. Det hade varit fantastiskt, inte bara för oss men för hållbart byggande generellt och hela LSS-branschen. Men jag är jätteglad bara för nomineringen, det känns som en vinst i sig, säger Robin Berkhuizen.

Kategorin Samhällsfastigheter introducerades 2021. Tidigare vinnare är förskolan Hoppet i Göteborg och Baggebyskolan i Tibro. Det här är första gången ett LSS-boende nomineras till utmärkelsen. Det är Miri Bygg som byggt huset, och Landskrona stad kommer driva verksamheten i boendet. Jakob Pusterla är gestaltande arkitekt och Emrahus står för konceptutveckling och projektledning.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99