Borstahusen växer så att det knakar just nu och en som snart kan sätta spaden i marken är Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, som tagit fram Kvarteret Morgondoppet.  I det nya området i Norra Borstahusen finns en tomt där ett par väldigt unika och Borstahusen-inspirerade hus kommer att stå. Kvarteret består av sex radhus och […]

Borstahusen växer så att det knakar just nu och en som snart kan sätta spaden i marken är Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, som tagit fram Kvarteret Morgondoppet. 

I det nya området i Norra Borstahusen finns en tomt där ett par väldigt unika och Borstahusen-inspirerade hus kommer att stå. Kvarteret består av sex radhus och en lägenhet där allt är sålt förutom ett radhus. Bygglovet är godkänt och kontraktet på hus nummer fem skrevs förra veckan.

– Detta är så otroligt spännande. Jag har ju funderat, drömt och planerat för de här husen länge. Nu är vi väldigt nära att förvandla det till verklighet, säger Robin Berkhuizen som är hjärnan bakom husen och VD på Emrahus. 

En bild från Indonesien med växtlighet som vällde över räckena från en takterrass var inspirationen som la grunden för dessa hus. Eftersom tomterna är mindre kan det bli tajt med odling i trädgårdsrummet som finns på bottenplan i anslutning till vardagsrummet eller köket. Lösningen blev därför att flytta upp odlingslådor och grönska på taket. Alla detaljer i husen har sedan skissats och finslipats ihop med arkitekten Marco Pusterla.

– Samarbetet har varit väldigt annorlunda. Som arkitekt får man vanligtvis en brief och sedan löser man det. Aldrig någonsin tror jag att jag fått så speciella krav och utmaningar i samma projekt. Men det har varit kul och det har landat i hus som är väldigt uttrycksstarka och karaktärsfulla.

Några köpare kommer från Landskrona, men några flyttar hit och blir Landskroniter för första gången. En av dem är Maths Elowsson som bor i Bjärred idag.

– Det kändes rätt i tiden för mig och min fru att göra något nytt igen och då hittade hon Kvarteret Morgondoppet. Jag känner själv till Borstahusen sedan gammalt och fastnade direkt för den lilla hamnen, naturen och vackra Ven. Båt dök också upp i tankarna. Jag betraktar Borstahusen som genuint, trevligt och fint. Det var många bitar som stämde in. Sedan är det ju ett jävligt läckert hus också. Både jag och min fru är rätt krävande när det kommer till design, funktionalitet och renhet. Vi vill ha ett gediget och sunt hus och vill tro att Emrahus kan leverera detta, säger han.

Av radhusen i Kvarteret Morgondoppet finns hus nummer sex kvar, som är på 120 kvadratmeter.

Ämnen: Morgondoppet

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99