Christian Klingebrant (FFA Kidz) och Robin Berkhuizen (Emrahus). Landskrona Falcons startade ett lag för barn med funktionsnedsättningar under hösten 2018. Nu letar de efter fler ledare så att laget kan växa med fler spelare. Christian Klingebrant är initiativtagare till satsningen och även en av tränarna. Laget har tretton entusiastiska deltagare mellan 5 och 13 år. […]


Christian Klingebrant (FFA Kidz) och Robin Berkhuizen (Emrahus).

Landskrona Falcons startade ett lag för barn med funktionsnedsättningar under hösten 2018. Nu letar de efter fler ledare så att laget kan växa med fler spelare.

Christian Klingebrant är initiativtagare till satsningen och även en av tränarna. Laget har tretton entusiastiska deltagare mellan 5 och 13 år. Hans son är en av de barn som spelar i laget.

– Vi testade lite olika sporter men det var inte så lätt att hitta något som funkade. Då började jag fundera kring att starta upp något, säger Christian.

Att det blev just innebandy som han drog igång är en ren tillfällighet. Eftersom han hade kontakter i Falcons blev det ett innebandylag. Christian berättar att det inte är innebandyn i sig är inte huvudsaken, poängen är att barnen ska få röra på sig på sina egna villkor. Därför har de fått göra vissa anpassningar, som tex bildstöd eller timstock så att det ska bli tydligt när man övergår mellan olika övningar.

Tack vare samarbete med ett lokalt företag, Emrahus, är dessutom medlemsavgiften och träningskläder för barnen gratis.

– Att sport och fritidsaktiviteter ska vara tillgängligt för alla känns superviktigt. Det handlar om att få vara delaktig och därför stöttar vi gärna sådana här initiativ. Forskning visar ju dessutom ohälsa, både fysisk och psykisk, är vanligare för denna gruppen(x). Då är motion väldigt viktigt, säger Emrahus VD Robin Berkhuizen.

Laget heter FFA Kidz – Falcons för alla. De tränar två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar. 

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99