Igår togs ett först spadtag för ett nytt barn- och ungdomsboende i Tyringe. Landskronabaserade Emrahus bygger boendet och kommer även förvalta den färdiga byggnaden, med Humana som hyresgäst. Boendet kommer bli en trygg plats för ungdomarna som ska bo här, utformad för att vara både kognitivt och fysiskt tillgänglig. För bara tre veckor sedan vann […]

Igår togs ett först spadtag för ett nytt barn- och ungdomsboende i Tyringe. Landskronabaserade Emrahus bygger boendet och kommer även förvalta den färdiga byggnaden, med Humana som hyresgäst. Boendet kommer bli en trygg plats för ungdomarna som ska bo här, utformad för att vara både kognitivt och fysiskt tillgänglig.

För bara tre veckor sedan vann bygglovet för barn- och ungdomsboendet laga kraft. Tack vare en projektering som pågått parallellt med bygglovsansökan kunde Emrahus ta ett ceremoniellt första spadtag redan under förmiddagen den 8 november. På plats var bland andra Robin Berkhuizen, VD på Emrahus och Johannes Torstensson, regionchef på Humana.

­– Det känns jättekul att vi är i gång med vårt allra första barn- och ungdomsboende. Vi bryr oss mycket om den här åldersgruppen och sponsrar flera verksamheter som erbjuder dem en aktiv fritid. Att nu få bygga ett boende till några av dem är lite av en dröm som går i uppfyllelse, säger Robin Berkhuizen.

– Det första spadtaget är alltid en väldigt speciell händelse och det känns väldigt bra att få ta det i samarbete med Emrahus. Just nu ser vi fram emot att följa processen där huset börjar ta form och växer fram för att framöver även få möjlighet att fylla det med liv och innehåll, säger Johannes Torstensson.

Boendet beräknas stå klart om strax över ett år. Då flyttar Humana in med sin verksamhet. Huset byggs som ett passivhus, vilket innebär en låg energiförbrukning och hög kvalitet på inomhusklimatet. Emrahus utrustar boendet med det digitala verksamhetsstödet Boet, en teknisk innovation som kommer bidra till både ungdomarnas och personalens mående.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99