Moa Nordin, verksamhetsledare på Landskrona Dansstudio och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus. Förra året startade Landskrona Dansstudio, med stöd av Emrahus, upp en grupp för barn med funktionsvariationer som heter dans för alla. I år fortsätter kursen vara kostnadsfri för barnen. Kursen har två grupper, en för barn mellan 6–12 år och en för de som […]


Moa Nordin, verksamhetsledare på Landskrona Dansstudio och Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Förra året startade Landskrona Dansstudio, med stöd av Emrahus, upp en grupp för barn med funktionsvariationer som heter dans för alla. I år fortsätter kursen vara kostnadsfri för barnen.

Kursen har två grupper, en för barn mellan 6–12 år och en för de som är 12 år och äldre. Fokus ligger på att skapa gemenskap och en trygg plats att lära känna sin kropp genom rörelse, bygga självförtroende och såklart ha kul.

Emrahus bygger trygga och anpassade bostäder för personer med funktionsvariationer. De stöttar en rad lokala idrottsföreningar som har verksamhet för barn och vuxna i den målgruppen.

– Vi känner oss stolta över att få vara med och bidra till att kursen fortsätter och att den är kostnadsfri. Denna målgruppen hamnar ofta utanför förenings- och idrottsliv så det känns jättekul att kunna bidra till att dans kan bli tillgängligt för alla, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Moa Nordin är verksamhetsledare på Landskrona Dansstudio och ser fram emot terminen.

– Vi är otroligt tacksamma för detta samarbetet. Vårt mål är att alla ska ha möjligheten att få uppleva dansglädje och vara en del av en gemenskap, och detta för oss närmare det målet, säger hon.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99