LSS-boende i Mosås utanför Örebro. Foto: Ingrid Bertilsdotter Ett nytt LSS-boende står nu klart i Mosås utanför Örebro. Boendet som har 6 lägenheter är uppfört av Emrahus och kommer drivas av Kungsängen i Nora AB. Det nya gruppboendet är på ett plan och är omgivet av både skog på ena sidan och ett fält på […]


LSS-boende i Mosås utanför Örebro. Foto: Ingrid Bertilsdotter

Ett nytt LSS-boende står nu klart i Mosås utanför Örebro. Boendet som har 6 lägenheter är uppfört av Emrahus och kommer drivas av Kungsängen i Nora AB.

Det nya gruppboendet är på ett plan och är omgivet av både skog på ena sidan och ett fält på andra sidan. Sammantaget är omgivningen lugn. Processen att komma till att ett färdigt boende står på tomten har däremot inte varit helt utan hinder.

– Vi har haft en del rundor med överklagande från grannar som har försenat hela processen rejält tyvärr. Så det känns otroligt kul att det nu är klart och redo för hyresgästerna att flytta in, säger Magnus Nihlén som är projektledare på Emrahus, innan den stora invigningssaxen lämnas över till Nicklas på Kungsängen.

– Tyvärr är det inte helt ovanligt att grannar överklagar och det beror till stor del på okunskap. De flesta grannar är väldigt förstående när man förklarar vad ett LSS-boende är och vem som ska bo här men ibland leder överklagan ändå till att ett boende kan bli försenat flera år, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Kungsängen driver sedan ett par år tillbaka två andra boenden som Emrahus har byggt. Boendena är nästintill identiska invändigt och till det här projektet har några lärdomar och erfarenheter fått bidra till små justeringar. Saker som mer förvaring i köket och rejälare lampknappar och uttag är det som skiljer detta boende från de tidigare.

– Vi har en lite mer utmanande målgrupp hos oss och detta boende är robust och funktionellt, så vi tror att det ska fungera väldigt bra. Det ligger bra rent geografiskt med Örebro och kommunikationer nära, men ändå lantligt och lugnt. Så det är en bra mix, säger Nicklas Falk, VD på Kungsängen.

Boendet har förutom sina 6 lägenheter ett gemensamt allrum och kök där hyresgästerna kan umgås eller göra aktiviteter med grannar och personal. Personalen har också en egen del med personalrum, kontor och vilrum. Samtliga lägenheter har en egen uteplats med förråd.

Ämnen: Nya LSS

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99