Emrahus VD Robin Berkhuizen, Landskronahems VD Helena Fremle, och Sven Landelius som är styrelseledamot i Emrahus. AB Landskronahem och Emrahus AB har ingått en avsiktförklaring om en marköverlåtelse i Häljarp. Tanken är att bygga radhus eller flerbostadshus dels med inriktning på passivhus, dels med utökad tillgänglighet. Det vill säga bostäder för alla i miljövänligt format. […]


Emrahus VD Robin Berkhuizen, Landskronahems VD Helena Fremle, och Sven Landelius som är styrelseledamot i Emrahus.

AB Landskronahem och Emrahus AB har ingått en avsiktförklaring om en marköverlåtelse i Häljarp. Tanken är att bygga radhus eller flerbostadshus dels med inriktning på passivhus, dels med utökad tillgänglighet. Det vill säga bostäder för alla i miljövänligt format.

Parterna har precis ingått en avsiktsförklaring som avser fastigheten Saxtorp 87:23 med flera, Flygeltofta Gård i Häljarp. Landskronahem och Emrahus kommer att påbörja ett gemensamt arbete om utformning av bostäderna till dess att detaljplanen vunnit laga kraft.

Helena Fremle, VD på Landskronahem, ser fram emot projektet:

– Att bygga hyresrätter i byarna ligger i linje med vad som uttrycks i bolagets ägardirektiv. Det ska bli spännande att göra detta tillsammans med Emrahus. Som lokalt företag, med passivhus och tillgängliga bostäder som affärsidé, känns de som en naturlig samarbetspartner.

Det aktuella området ligger även strategiskt till när det gäller möjlighet att använda kollektivtrafik eftersom tåget stannar i Häljarp på gångavstånd från det tänka bygget.

Även Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, tycker att det känns riktigt roligt att se fram emot att kunna bygga flertalet passivhus i Häljarp:

– Om detta blir verklighet så är det ett riktigt drömprojekt för oss! Det ger oss en fantastisk möjlighet att få sätta vårt avtryck på hemmaplan. Vi tycker att det är superroligt att Landskronahem visar på sådant ansvar och intresse för både miljövänliga och tillgängliga bostäder som passar alla. Vi håller alla tummar att detta projekt blir av!

Passivhus är en typ av miljövänlig huskonstruktion som är väldigt tät och därför också väldigt energisnål. Emrahus bygger även LSS-boenden med stort fokus på utökad tillgänglighet utifrån forskning på området. Erfarenheten från att utforma tillgängliga hem hoppas man även ska prägla bygget i Häljarp – vilket gör att bostäderna skulle vara tillgängliga för fler av kommunens invånare.

För mer information:

Helena Fremle, VD AB Landskronahem, 0418-569 69
Robin Berkhuizen, VD Emrahus AB, 0704-91 70 92

Ämnen: Hållbarthet & passivhus

Ladda ner som PDF

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99

Fredrik Ahlberg

Kommunikatör

fredrik@emrahus.se

072 - 338 01 01