Företaget Emrahus har länge arbetat med att sponsra verksamheter som på olika sätt möjliggör en aktiv livsstil för personer med funktionsnedsättning. Men traditionell sponsring räcker inte hela vägen. Nu lanserar de Emrapotten för att hjälpa föreningar i Skåne göra ytterligare satsningar mot målgruppen.

I en renoverad gårdsbyggnad i skånska Häljarp har företaget Emrahus sitt kontor. Här jobbar de anställda med att konceptutveckla, rita, bygga och förvalta LSS-boenden över hela landet. För VD:n Robin Berkhuizen har det alltid varit viktigt att även hjälpa de som företaget finns till för att få fler möjligheter till rörelseglädje.

– Att ha ett fint hem anpassat efter sina behov har en stor effekt på hälsa och välbefinnande, speciellt för någon som har en kognitiv funktionsnedsättning. Det är därför vi gör det vi gör. Men motion är också extremt viktigt. Vi har sponsrat en rad olika föreningar och verksamheter genom åren men ville hitta ett mer flexibelt sätt att jobba med den här frågan, och Emrapotten blev svaret på det, berättar Robin.

Föreningar i hela Skåne kan skicka in en ansökan till Emrapotten för att få upp till 20 000 kr att spendera på en satsning som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. En intern jurygrupp går igenom samtliga ansökningar och betalar ut pengar vid två tillfällen under året; en gång på våren och en gång på hösten. En förening kan söka medel flera gånger under samma period och satsningarna kan rikta sig till såväl vuxna som barn och ungdomar.

– Tanken är att de här pengarna kan användas för att till exempel köpa in nya matchtröjor eller träningsredskap till ett parasportlag eller för att kunna delta i eller arrangera cuper. Men vi hoppas kunna premiera idéer och satsningar som tillför något nytt, sånt som inte har testats innan, säger Robin.

Emrahus har tidigare sponsrat satsningar som Falcons för alla, BoIS för alla, Romele Disc Golf Arenas funkisbana och BTK Scanias parasportlag. De tar nu emot de första ansökningarna till Emrapotten. Vårens ansökningsperiod stänger den 30 mars. Mer information finns på emrahus.se/emrapotten.

Emrapotten i korthet:

  • Samtliga idrottsföreningar i Skåne kan söka medel hos Emrapotten.
  • Sökande kan be om upp till 20 000 kr per initiativ, och samma förening kan söka medel för flera satsningar.
  • Vårens ansökningsperiod stänger den 30 mars och höstens den 30 augusti.
  • De som får medel av Emrapotten får göra en enkel återrapportering efter att pengarna har kommit till nytta.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99