Bandet klipps i Götene. Från vänster: Michael Henriksson (Emrahus), Per Gunnarsson (Ambea), Robin Berkhuizen (Emrahus), Sophia Sahlback (Nytida). Foto: Mikaela Bjarve På Mariestadsvägen i Götene finns nu 6 nya lägenheter för personer med funktionsnedsättningar. Det nya gruppboendet ligger i en naturskön omgivning men fortfarande centralt och nära till allt som Götene har att erbjuda.  Boendet […]


Bandet klipps i Götene. Från vänster: Michael Henriksson (Emrahus), Per Gunnarsson (Ambea), Robin Berkhuizen (Emrahus), Sophia Sahlback (Nytida). Foto: Mikaela Bjarve

På Mariestadsvägen i Götene finns nu 6 nya lägenheter för personer med funktionsnedsättningar. Det nya gruppboendet ligger i en naturskön omgivning men fortfarande centralt och nära till allt som Götene har att erbjuda. 

Boendet är på ett plan och ligger omgiven av en kyrka, parkområden och andra hyreslägenheter. Runt boendet löper en traditionell men helt ny gärdsgård. Detta blir Emrahus fjortonde LSS-boende, men enligt Per på Ambea det bästa.

– Vi är väldigt glada för ett fortsatt samarbete. Detta är fjärde huset vi gör ihop och jag skulle nog vilja säga att detta är det finaste vi har. Det är ett jättefint hus i en fantastisk miljö. Som smålänning blir jag såklart extra glad att det är en riktig gärdsgård, säger Per Gunnarsson, affärsutvecklare på Ambea.

Något annat som sticker ut är den lilla röda ladan på tomten. Den har tidigare varit systembolag i Götene och är kulturmärkt. Därför fick den inte rivas. Istället har den renoverats och kommer användas som förråd åt hyresgästerna och verksamheten.

Inuti boendet finns, förutom de sex lägenheterna, även ett gemensamt allrum och kök, tvättstuga och personalutrymmen. Alla lägenheter har fullt utrustat kök, stort och rymligt badrum och egen uteplats. På dagen för invigningen är en lägenhet stylad av en inredare, resten av boendet står tomt och redo för inflyttning.

– Vi är väldigt taggade på att komma igång med verksamheten. Det kliar ordentligt i göra-ordning-fingrarna med ett helt nytt och tomt hus. Det känns jättekul och detta boendet kommer bli ett hjärtebarn, säger Sophia Sahlback som är verksamhetschef på Nytida.

Och förhoppningsvis börjar det flytta in hyresgäster ganska snart. Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, berättar att de blev kontaktade av en person i området som vill bo i ett Emrahem och undrade om det fanns ett i närheten.

– Och det fanns det ju. Det kändes kul att kunna svara den personen att det finns ett helt nytt som precis öppnat i närheten. Det är för de boende vi gör detta, så när de själva har önskemålet att bo i just ett Emrahem blir det lite ett kvitto på att vi hittat rätt, säger Robin.

Ämnen: Nya LSS

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99

Fredrik Ahlberg

Kommunikatör

fredrik@emrahus.se

072 - 338 01 01