Irene Magnusson på Nytida klipper bandet på invigningen. I onsdags hölls invigning av ännu ett Emrahem, nummer tolv i raden. Detta gruppboende ligger i Svalsta i Nyköping och har plats för att sex personer ska kunna flytta in. Innan bandet klipps samlas alla utanför entrén. Emrahus VD Robin Berkhuizen berättar att detta är ett av […]


Irene Magnusson på Nytida klipper bandet på invigningen.

I onsdags hölls invigning av ännu ett Emrahem, nummer tolv i raden. Detta gruppboende ligger i Svalsta i Nyköping och har plats för att sex personer ska kunna flytta in.

Innan bandet klipps samlas alla utanför entrén. Emrahus VD Robin Berkhuizen berättar att detta är ett av få gruppboenden de byggt där ingen granne överklagat bygglovet.

– Tyvärr är det ovanligt. Jag tror det främst är på grund av okunskap som man överklagar. Argumenten brukar vara att värdet på deras hus ska sjunka vilket såklart inte stämmer. Vi har också fått höra att personerna som ska flytta in här kan vara farliga, vilket bara gör mig förbannad rent ut sagt. Vi har försökt motverka detta genom att informera i området i samband med bygglovet, vilket vi har märkt hjälper, säger Robin Berkhuizen.

Men här i Nyköping har alltså ingen överklagat. ”Så var snäll mot grannarna!” uppmanar Robin skämtsamt. Sedan lämnar han över den stora saxen till verksamhetschefen Irene Magnusson på Nytida som klipper bandet.

– Det känns spännande att få vara med från början. Det är speciellt med ett helt nybyggt boende, nu kan vi lära oss tillsammans, säger hon.

Kollegan Anton håller med.

– Det kan nog skapa delaktighet både för oss i personalen och de boende att få vara med från början. Det känns jättekul att få skapa ett hem för de som ska bo här. Det är ju anledningen till att vi är här, säger enhetschef Anton Jensen.

Emrahus konceptutvecklar och bygger Emrahem – kloka och schyssta LSS-bostäder. Emrahus har sitt kontor i Häljarp utanför Landskrona. 

Ämnen: Nya LSS

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99