Emrahus som konceptutvecklar och bygger LSS-bostäder har startat upp ett projekt där fem skolor ska få en aktivitetsbana målad på skolgården. Först ut är grundsärskolan i Svalöv. På skolgårdar finns ofta flera olika klätterställningar, balansbrädor och annat kul för barn i många åldrar. Men för den som inte har lika bra balans eller motorik kan […]

Emrahus som konceptutvecklar och bygger LSS-bostäder har startat upp ett projekt där fem skolor ska få en aktivitetsbana målad på skolgården. Först ut är grundsärskolan i Svalöv.

På skolgårdar finns ofta flera olika klätterställningar, balansbrädor och annat kul för barn i många åldrar. Men för den som inte har lika bra balans eller motorik kan det kännas läskigt eller farligt med de traditionella lekplatserna. Därför är en målad bana på marken ett riskfritt och roligt alternativ.

Street art-konstnären Tim Nedrup, eller Tim Timmey som han också kallar sig, har gjort många aktivitetsbanor på skolgårdar i hela landet. Till sin hjälp har han landskronakonstnären Kim Berkhuizen. Barnen på grundsärskolan fick också lämna önskemål på vad de ville ha med i banan.

    ­– Det känns jättekul att grundsärskolan ska få stå för något här på skolgården. Vi jobbar med inkludering och gemenskap på skolan, och här kommer alla barnen kunna delta tillsammans och vara delaktiga i något de klarar av. De kommer få en upplevelse av att balansera eller hoppa utan att riskera att trilla och slå sig, säger Malin Thornberg som är speciallärare på grundsärskolan.

För Emrahus del känns projektet som en naturlig vidareutveckling av andra aktiviteter de gjort tidigare. Emrahus är bland annat sponsor åt flera idrottsföreningar som har verksamhet för barn med funktionsnedsättningar.

    – Fysisk aktivitet är jätteviktigt och här handlar det ju dessutom om att barnen ska kunna leka och ha kul precis som alla andra, vilket känns som en självklarhet. Det ska bli spännande att få se alla dessa färgglada aktivitetsbanorna på skolgårdarna, säger Robin Berkhuizen som är VD på Emrahus.  

Är du lärare, elev eller anhörig till någon som går på en särskola? Kontakta Emrahus om ni är intresserade av att få en aktivitetsbana målad på er skolgård! Skicka ett mail till mikaela@emrahus.se och skriv vad du heter, vad skolan heter och vart den ligger.

Ämnen: Aktivitetsbanor

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99