I Kvarteret Morgondoppet kan man tydligt se influenserna från havet. Gröna tak-oaser i Indonesien, Borstahusen historia som gammalt fiskeläge och italienska och spanska innergårdar är några oväntade influenserna i det nya Kvarteret Morgondoppet på den skånska kusten i Borstahusen. Hjärnorna bakom de fem husen i det nya mikrokvarteret är konceptutvecklaren och instagram-profilen Robin Berkhuizen (@robinberkhuizen) […]


I Kvarteret Morgondoppet kan man tydligt se influenserna från havet.

Gröna tak-oaser i Indonesien, Borstahusen historia som gammalt fiskeläge och italienska och spanska innergårdar är några oväntade influenserna i det nya Kvarteret Morgondoppet på den skånska kusten i Borstahusen. Hjärnorna bakom de fem husen i det nya mikrokvarteret är konceptutvecklaren och instagram-profilen Robin Berkhuizen (@robinberkhuizen) och arkitekten Marco Pusterla.

I den gamla fiskebyn Borstahusen byggs nya moderna hus som grannar till de gamla vackra gatuhusen. Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, konceptutvecklare och instagram-profil, såg en möjlighet att förverkliga sitt drömprojekt på en av de nya tomterna.

-Jag ville skapa ett kravlöst livsstilsboende där man får mer tid över till att leva ett aktivt liv. Här i det fantastiska Borstahusen med både skog och hav runt husknuten, säger Robin Berkhuizen.

Gröna oaser

En bild av en grön oas på ett tak i Indonesien fick stå modell för husens vackra takträdgårdar med trädäck och odlingslådor djupa nog för att plantera fruktträd. På första plan förlängs det öppna vardagsrum och köket med ett inramat trädgårdsrum med inspiration från spanska och italienska innergårdar. Från medelhavet har man även hämtat idén om att förse rummen med ett rikt ljusflöde med genomgående franska balkonger i alla rum.

Havet i som inspiration

Husens arkitektur hämtar inspiration från Borstahusen fiskehistoria. Takens vågformade takprofiler och takräckenas fiskenätsform med plats för gröna klätterväxter för tankarna till havet och förstärkas av den vackra fasaden i skimrande fiskfjällsformat skiffer på en bas av tegel som är typisk för området.

Invändigt används genomgående naturliga och ärliga material som åldras vackert. Diamatslipade betonggolv och råa takbjälkar kombineras med eleganta kök och badrum.

Miljövänligt och tillgängligt
Alla husen är miljövänliga passivhus och för Robin, som är VD på Emrahus som bygger LSS-boenden, var tillgänglighet också en viktig faktor. Därför finns det möjlighet för de boende att välja till hiss i husen. Det gör det möjligt för vemsomhelst att flytta in och bo kvar där resten av livet även om ens fysiska förutsättningar ändras.

Säljstart är den 17 maj, och den 10 maj hålls det en infokväll på Pumphuset i Landskrona. Läs mer på http://www.morgondoppet.se

Ämnen: Morgondoppet

 

Ladda ner som PDF

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99