Emrahus ska uppföra ett nytt barn- och ungdomsboende åt Astoria Individstöd i Åseda. Det blir andra gången företaget, som specialiserat sig på att uppföra LSS-boenden, bygger ett boende av den här typen. Bygglovet har vunnit laga kraft och inom kort påbörjas projekteringen. Emrahus bygger vanligtvis LSS-boenden för vuxna men har nyligen även påbörjat arbetet med […]

Robin Berkhuizen VD p Emrahus och Katarina Holm gare och VD p Astoria Individstd

Emrahus ska uppföra ett nytt barn- och ungdomsboende åt Astoria Individstöd i Åseda. Det blir andra gången företaget, som specialiserat sig på att uppföra LSS-boenden, bygger ett boende av den här typen. Bygglovet har vunnit laga kraft och inom kort påbörjas projekteringen.

Emrahus bygger vanligtvis LSS-boenden för vuxna men har nyligen även påbörjat arbetet med ett barn- och ungdomsboende i Tyringe. Boendet i Åseda blir dock det första som byggs åt Astoria Individstöd.

– Det känns jättekul att få bygga det här huset. Vi kommer använda all den kunskap vi har om att skapa kognitivt tillgängliga miljöer för att skapa bästa möjliga hem för barnen som ska leva här. Vi hoppas att det här blir början på en lång relation med Astoria, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Visualisering frn Emrahus typhus fr barn och ungdomsboende

Barn- och ungdomsboendet i Åseda kommer, precis som alla Emrahus boenden, byggas som ett passivhus. Energibehovet för uppvärmning kommer därmed halveras jämfört med ett vanligt flerbostadshus av samma storlek. Samtidigt byggs huset med hållbara och giftfria material.

– I dessa tider har det blivit ännu mer uppenbart hur viktigt det är att bygga energieffektiva hus. Det här kommer innebära en lägre driftkostnad och ökad trygghet för Astoria, säger Robin.

Astoria Individstöd är glada att bygglovet vunnit laga kraft.

– Jag ser verkligen fram emot att få skapa ett boende för barn och unga med autism och intellektuella funktionsnedsättningar i Åseda. Jag har länge velat få möjlighet att samarbeta med Emrahus och det känns fantastiskt att vi nu snart kan sätta spaden i marken, säger Katarina Holm, VD på Astoria Individstöd

Nu påbörjar Emrahus projekteringen. När den är klar beräknas själva byggtiden till strax över ett år.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99