LSS-specialisten Emrahus har invigt sitt första LSS-boende i Oskarshamn, uppfört åt AP Omvårdnadsgruppen. Boendet är utrustat med modern, hälsofrämjande teknologi och har ritats med hjälp av en psykolog för att ge de boende en trygg och bekväm hemmiljö. Med Emrahus som förvaltare kommer AP Omvårdnadsgruppen nu driva verksamheten i huset. Boendet i Oskarshamn tillhör ett […]

Boendet har en gul putsad fasad och rtt papptak

LSS-specialisten Emrahus har invigt sitt första LSS-boende i Oskarshamn, uppfört åt AP Omvårdnadsgruppen. Boendet är utrustat med modern, hälsofrämjande teknologi och har ritats med hjälp av en psykolog för att ge de boende en trygg och bekväm hemmiljö. Med Emrahus som förvaltare kommer AP Omvårdnadsgruppen nu driva verksamheten i huset.

Boendet i Oskarshamn tillhör ett av Emrahus nyaste typhus. Ett boende i två plan med en form som påminner om att radhus, för att bättre passa in i stadsmiljö. I Oskarshamn har huset fått en vacker gul fasad och rött papptak, som gjorde sig bra i den strålande vårsolen. Ett glatt gäng från Emrahus och AP Omvårdnadsgruppen samlades för att inviga det nya boendet.

– Det är så roligt att se det här boendet stå klart här i Oskarshamn. Det är byggt med mycket kärlek och omsorg om detaljerna, och jag är övertygad om att den kommer göra stor skillnad för de boendes livskvalitet. Att det här blir det andra boendet som vi byggt åt AP Omvårdnadsgruppen gör mig också väldigt stolt, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Boendet är ett certifierat passivhus, vilket innebär att det har en låg energiförbrukning, med extra täta väggar och ett sofistikerat ventilationssystem. Väggarna och ventilationen ger extra fördelar, till exempel en ovanligt bra ljudisolering och inomhusluft med låga pollen- och partikelhalter. Utöver det anpassar sig belysningen i huset automatiskt under dagen, i både ljusstyrka och färg, för att efterlikna en vårdag – så kallad dygnsrytmbelysning. Det ska leda till högre energinivåer och bättre sömn för både hyresgästerna och personalen på boendet.

Fyra av de sex lägenheterna har redan hyresgäster, som väntar ivrigt på att få flytta in. AP Omvårdnadsgruppen är minst sagt nöjda med leveransen.

– Det är en fantastisk känsla att få ta del av det här högkvalitativa och väldigt vackra huset. Tänk att du är 20 år gammal, ska flytta hemifrån för första gången, och så får man komma och bo här. Man kan inte säga annat än att det är otroligt fint, säger Johanna Andersson, verksamhetschef på AP Omvårdnadsgruppen.

Emrahus är en av få aktörer i byggbranschen som valt att specialisera sig helt på att bygga LSS-boenden. På deras hemsida går det att läsa mer om deras bakgrund och koncept.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99