Den 14 november invigde Emrahus sitt första LSS-boende i Göteborg. Huset, med en fasad i rött trä och grön puts, är uppfört i stadsdelen Hjällbo i de nordöstra delarna av Göteborgs kommun. Humana kommer driva verksamheten i huset. På plats vid invigningen var även några av boendets grannar. Emrahus har under det senaste året haft […]

Drönarvy på skogsområde med ett tvåvåningshus. Halva huset har en ljusgrön fasad och sedumtak, den andra halva är faluröd med ett rött papptak.

Den 14 november invigde Emrahus sitt första LSS-boende i Göteborg. Huset, med en fasad i rött trä och grön puts, är uppfört i stadsdelen Hjällbo i de nordöstra delarna av Göteborgs kommun. Humana kommer driva verksamheten i huset. På plats vid invigningen var även några av boendets grannar.

Emrahus har under det senaste året haft två pågående projekt i Göteborg, ett i Hjällbo och ett i närliggande Angered. I båda husen är det Humana som kommer ta hand om verksamheten och ge stöd och service till de boende.

– Det är alltid en härlig känsla att få inviga ett nytt LSS-boende. Just den här känns lite extra speciell med tanke på läget och det stora behovet som finns här i Göteborg; jag är glad och stolt att vi kan bidra till att minska det underskottet. De som bor här kommer få ett fint hem med massa grönska runtomkring och supertrevliga grannar. Nu hoppas jag att vi får bygga många fler Emrahem i Göteborgstrakten, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

Boendet är byggt i två plan. För att bryta upp huset visuellt är halva fasaden klädd i falurött trä och den andra halvan i grön puts. Taket är också uppdelad, med ena halvan i papp och den andra i sedum. På insidan är boendet utrustat med dygnsrytmbelysning som anpassar sig efter det naturliga dagsljuset en typisk vårdag. Färger och material är valda för att skapa en lugn och behaglig boendemiljö.

Interiör vy på lägenhet från entrédörr.

– Det har varit fantastiskt roligt att få vara delaktig i det här projektet från start till mål tillsammans med samtliga inblandade. Superkul att få se bygget utvecklas och landa i ett fantastiskt fint resultat och samtidigt göra skillnad på riktigt, säger Martin Björne, projektledare på Emrahus.

Grannarna som bor på Gråbackavägen precis intill det nya boendet har följt byggprocessen med intresse. De deltog på invigningen tillsammans med personalen som snart ska börja arbeta på boendet. Per Andersson, verksamhetschef på Humana, var särskilt glad att se huset stå färdigt.

– Det känns fantastiskt att vi kan komma i gång här nu. Och så är det väldigt roligt att få komma in i ett så här pass fräscht och genomtänkt boende, säger Per.

En del invändigt arbete kvarstår innan huset är helt färdigt. Samtliga lägenheter i boendet har dfärdiga hyresgäster, som snart ska få kalla huset på Gråbackavägen för sitt nya hem.

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99