Emrahus på Facebook Emrahus på Instagram Emrahus TV

Tio specialanpassade boenden står nu klara

Veronica Larsson på Nytida
Nytidas Veronica Larsson klipper bandet.

Igår hölls invigningen av det tionde LSS-hemmet från Emrahus, även kallat ett Emrahem. Huset är framtaget med individens behov i fokus och med hjälp från forskare och psykologer.

Ett LSS-hem är ett gruppboende för personer som har någon funktionsnedsättning. Och nu har Uddevalla ett alldeles nytt sådant. Detta ligger väster om centrala Uddevalla, i Ekholma, i kustnära läge vid Havstensfjorden. Det är nära till både allmänna kommunikationer och affärer; köpcentret Torp ligger bara 5 minuter bort.

– Mer än hälften av av kommunerna i landet har brist på LSS-bostäder. Men snart ska 6 personer få flytta in här och förhoppningsvis få ökad livskvalitet i sina nya hem. Och det är ju för dem vi gör det här tillsammans, vi med våra genomtänkta lägenheter och Nytida med sin omsorg, säger Emrahus VD Robin Berkhuizen på invigningen av boendet.

Nytida som ska driva boendet lät verksamhetschefen Veronica Larsson klippa bandet och göra det officiellt. Och de verkar ivriga att få komma igång för inte långt efter det kom en leverans med möbler.

– Det känns kul att få starta upp en verksamhet från grunden i ett nytt och fräscht boende. Detta är det bästa utgångsläget, att få sätta ihop ett team som har samma mål och idé om hur vi vill jobba, säger Veronica Larsson.

Boendet är dessutom byggt som ett energisnålt passivhus, vilket ger ett väldigt friskt och bra inomhusklimat samtidigt som det är bra för miljö och plånbok.

Än så länge är inte alla lägenheter uthyrda; kontakta Nytida vid intresse.

Robin Berkhuizen i Uddevalla
Emrahus VD Robin Berkhuizen hälsar alla välkomna och berättar lite om huset. 

Nytida och Emrahus i Uddevalla
Gruppchef Linda Zetterman, verksamhetschef Veronica Larsson, regionchef Maja-Lisa Hallberg och projektledare Karin Grist från Nytida tillsammans med VD Robin Berkhuizen, produktutvecklare Paula Fredh, projektutvecklare Jenny Hedelin och projektledare/assisterande projektchef Anton Bertilson.

Nytida kollar in ett Emrahem i Uddevalla
Rundvandring i boendet.

Se nyheten i vårt nyhetsrum på Mynewsdesk.

Kommentarer är stängda.

Besöksadress:
Flygeltofta Gård
Häljarp
Postadress:
Box 21
261 22 Landskrona
Tele: 0418 48 60 40
Epost: info@emrahus.se