Första spadtaget togs av grannar, byggare och arkitekten. Nu är samtliga hus slutsålda i Kvarteret Morgondoppet. Nyligen togs det första spadtaget på tomten tillsammans med de framtida grannarna i kvarteret. Byggnationen av sex hus och en lägenhet i Norra Borstahusens Kvarteret Morgondoppet är i full gång. Inflyttningen är planerad till den 1 juli 2020. Kvarterets […]

Första spadtaget togs av grannar, byggare och arkitekten.

Nu är samtliga hus slutsålda i Kvarteret Morgondoppet. Nyligen togs det första spadtaget på tomten tillsammans med de framtida grannarna i kvarteret.

Byggnationen av sex hus och en lägenhet i Norra Borstahusens Kvarteret Morgondoppet är i full gång. Inflyttningen är planerad till den 1 juli 2020. Kvarterets skapare Robin Berkhuizen, VD på Emrahus, har länge planerat detaljerna för husen. Nyligen reste han till Polen där han besökte ett tegelbruk för att välja ut tegel till husen.

– Just detta bruket värmer sin ugn med kol vilket gör att tegelstenen för en väldigt unik patina. Vi fick välja lera, temperatur och storlek. Varje tegelsten kommer dessutom få en Morgondoppet-stämpel, säger Robin Berkhuizen.

Robin har varit på många möten och besök för att välja ut material till husen, och mycket kommer att bli unika speciallösningar. Detta är något som byggaren Roger Jönsson på Teamab tycker känns spännande.

– Det är ett unikt bygge som skiljer sig från de vanliga typhusen, men det är en spännande utmaning. Att bygga passivhus är nytt för oss, så det ska blir kul att känna på det. Det är många material som i sig inte är främmande för mig, men som satts ihop i en ny och kul sammansättning, säger Roger.

Teamab kommer att stå för en totalentreprenad av bygget i Kvarteret Morgondoppet.

Ämnen: Morgondoppet

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99