Karlstad, Väse. Foto: Sofia Röjder. Sex personer med funktionsvariationer kan snart flytta in i det nya boende som blev invigt i fredags. På gruppboendet har alla hyresgäster en lägenhet med egen uteplats, och personal kommer finnas tillgänglig dygnet runt. Personal från Emrahus som konceptutvecklat och byggt boendet samlades tillsammans med representanter från Ambea och Nytida […]


Karlstad, Väse. Foto: Sofia Röjder.

Sex personer med funktionsvariationer kan snart flytta in i det nya boende som blev invigt i fredags. På gruppboendet har alla hyresgäster en lägenhet med egen uteplats, och personal kommer finnas tillgänglig dygnet runt.

Personal från Emrahus som konceptutvecklat och byggt boendet samlades tillsammans med representanter från Ambea och Nytida utanför entrén. Det är Nytida som ska driva verksamheten i gruppbostaden.

– Nu är detta vårt femtonde boende vi inviger och nog det jag känner mig mest stolt över hittills. Jag hoppas att de som ska flytta in här snart också kommer känna sig stolta över sin lägenhet. En har ju faktiskt redan flyttat in på sätt och vis, säger Robin Berkhuizen som är VD på Emrahus.

Faktum är att det hittades en groda på tomten som Emrahus blev tvungna att fixa en damm åt. Grodor är som känt fridlysta, och därför har just denna grodan fått kanske världens lyxigaste uppgradering från en grop i marken på tomten till en stor och fin damm.

Och förhoppningsvis blir ännu mer djur kring boendet.

– Vi hoppas på att kunna ha en inriktning med djur och odling här. Tanken är att ha höns och kaniner, men hyresgästerna ska få vara med i uppbyggandet och bestämma hur vi ska använda ytorna. Det finns ett par uthus som behövs rustats upp, så det ska dem också få vara med och bestämma vad för kreativt vi ska hitta på där, säger Ulrica Hamberg Lidén som kommer att vara gruppchef på boendet.

Alla lägenheter är på 45 kvadratmeter med ett stort och rymligt badrum, sovrum, egen uteplats, och kök och allrum med öppen planlösning.

Senare i år kommer ett andra boende i Karlstad från Emrahus – också i Väse ­– att stå klart.

Ämnen: Nya LSS

Presskontakt

Mikaela Bjarve

Kommunikatör

mikaela@emrahus.se

072 - 968 39 99